ECHIBRAREA ORGANISMULUI CU APĂ

Articol scris de Dna Prof. Univ. Angela Beju

Apa este cel mai important lucru pe care îl putem oferii organismului dar numai o apă cu adevărat bună generează sănătate şi viaţă lungă.
O mare parte din boli sunt cauzate de faptul că oamenii nu beau suficientă apă sau de faptul că apa băută nu are cele mai bune calităţi. În plus, toate simptomele de îmbătrânire sunt însoţite de o deshidratare a ţesuturilor vitaleale organismului la nivel celular. Este bine cunoscut faptul că apa  reprezintă un factor de bază în toate procesele vitale, organismele vii conţinând cantităţi considerabile şi fiind dependente de ea. Astfel 70% din organismul uman este apă iar unele organe cum ar fi rinichii sau ochii conţin chiar o cantitate mai mare de apă. Sângele conţine 90 % apă şi chiar şi osul conţine 13 % apă. Apa sănătoasă trebuie să conţină elemente minerale necesare organismului dar să nu conţină substanţe chimice, microorganisme sau materiale radioactive dăunătoare. Dar oare pentru a bea o apă cât mai bună, este suficientă oare doar filtrarea ei cu ajutorul unui filtru cu cărbune?
În trecut, procesul de autopurificare a apelor era suficient pentru a satisface nevoile de apă ale societăţii. În timp asigurarea apei potabile a devenit o problemă şi astfel s-a ajuns la folosirea clorului pentru distrugerea bacteriilor (în special în oraşele mari), substanţă care se poate acumula determinând diverse dereglări în organism. Astăzi, anual, milioane de oameni mor datorită consumului de apă poluată. Iată că, pentru echilibrarea noastră nu contează numai cantitatea de apă pe care o bem ci şi calitatea ei.
Ne punem totuşi următoarea întrebare: alături de eliminarea impurităţilor din apă, care sunt parametrii esenţiali ai unei ape cu adevărat bune şi cum ne ajută ei la păstrarea sănătăţii?
Un prim parametru care trebuie pus în evidenţă este indicele acido-bazic (pH). Valoarea lui ne arată dacă apa este acidă sau alcalină. Dacă valoarea lui este mai mică decât 7, apa este acidă iar dacă valoarea este mai mare decât 7 apa este alcalină. Acest parametru indică energia hidrogenului şi nivelul activităţii sale în medii lichide.Indicele pH măsoară de fapt concentraţia ionilor pozitivi de hidrogen pe o scară de la 0 la 14 in care 0 reprezintâ nivelul cel mai acid, 14 reprezintâ nivelul cel mai alcalin iar 7 reprezintă punctul neutru pe care îl are apa curată. Lichidele din organismul uman au un pH bazic, sângele, limfa, saliva şi mucoasele având reacţie alcalină. Astfel pH–ul sângelui unei persoane sănătoase este de 7,35 – 7,40 dar dacă scade la 7,2 persoana intră în comă şi la 7,1 moare. Sângele este cel care transportă hrana pentu toate celulele noastre alimentând toate organele. Este foarte important pentru sănătate ca sangele să-şi păstreze un pH normal. Apa este de fapt hrană pentru sânge. Dacă apa nu este de calitate, scade şi calitatea sîngelui, pierdem apoi calitatea sistemelor (circulator, respirator, etc.) şi în final pierdem calitatea sănătăţii. Se cunoaşte faptul că în lichidele cu pH bazic microorganismele nu se dezvoltă, lichidele alcaline reprezentând un scut în faţa germenilor patogeni. Întrucât tot cea ce mâncăm ne acidifiază trebuie să bem o apă slab alcalină (cu un pH care variază în jurul valorii 7). Scăderea pH-ului duce la tulburări imunitare. Menţinerea organismului într-o stare bună de alcalinitate activează limfocitele responsabile cu întărirea imunităţii. Chiar şi ploaia este în general acidă. In zone rurale neindustriale apa de ploaie are la ora actuală în ţările dezvoltate o valoare a pH-lui în jurul valorii 5.6 iar în zonele industriale sau foarte poluate de autoturisme (de exemplu orasele noastre), o valoare a pH-lui cuprinsă între 4.-5, extrem de dăunătoare nu numai pentru natura noastră dar şi pentru pielea şi părul nostru.
Un alt parametru este potenţialul redox (PR) sau potenţialul de oxido- reducere care exprimă capacitatea apei de a lupta contra radicalilor liberi (cu ajutorul electronilor liberi) şi care se măsoară în milivolţi. Valorile sale pozitive arată desfăşurarea proceselor de oxidare şi lipsa electronilor iar valorile negative arată desfăşurarea procesului de regenerare şi prezenţa electronilor. Pentru ca apa să realizeze o bună protecţie a organismului tebuie ca acest parametru să aibe valori negative. Un potenţial redox de I85 milivolţi, corespunzător apei din reţea nu realizează o bună protecţie a organismului.
Un alt parametru esenţial este tensiunea superficială (TS) a apei. Cu cât tensiunea superficială este mai joasă cu atât apa este mai udă.
Toate celulele organismului necesită o apă cu o tensiune superficială de aproximativ 45 dyn/cm.Tensiunea superficială a lichidelor interne creşte o dată cu vârsta acest fenomen contribuind la evoluţia procesului de îmbătrănire.
Apa hidratează celulele dar este în acelaşi timp şi un mijloc de transport în două sensuri. Pe de o parte duce substanţele hrănitoare în celule şi pe de altă parte scoate din celule substanţele reziduale.
Celulele corpului au membrane formate din grăsimi (acizi graşi naturali) şi proteine. Fără o tensiune scăzută apa nu poate să treacă prin peretele grăsos al celulei, toxinele nu pot părăsi celula iar hrana nu poate pătrunde. Apa obişnuită are tensiunea superficială de 73 dyn/cm şi în aceste condiţii schimbul nu se face corect. Apa băută trece prin corp fără să hidrateze suficient celulele şi noi credem că dacă am băut destul suntem cu siguranţă sănătoşi. Celulele deshidratate încep să se distrugă, organismul începe să consume propriile celule şi ţesuturi şi apar boli autoimune ca scleroză în plăci, lupus etc. Se pot bea tone de apă curentă de la reţea cu tensiunea superficială de 73 dyn/cm dar dacă lipsesc micronutrienţii care să o convertească la 45 dyn/cm se poate ajunge la deshidratare la nivel celular. De asemenea se pot lua cele mai scumpe vitamine dar ele nu ajung în celule decât în cantităţi foarte mici şi în rest se elimină.
Apa fiartă are o tensiune superficială de aproximativ 55 dyn/cm, adică este mai udă. Tensiunea superficială a lichidelor biologice este de 45 dyn/cm. Prin urmare, sucurile de fructe sau legume au o astfel de tensiune superficială contribuind atât la hrănirea celulelor cât şi la detoxifierea lor.Putem spune ca pe lângă apa obişnuită trebuie băute cât mai des sucuri de fructe şi legume. Este bine să mâncăm cât mai multe crudităţi vegetale dacă se poate neprelucrate în obiecte de metal care conduc la pierderea încărcăturii de electroni. Apa din legume şi fructe mai conţine şi cantităţi mari de hidrogen negativ cu mare putere antioxidantă. Unul dintre secretele vieţii constă tocmai în hrănirea corectă a celulelor şi în eliminarea toxinelor şi dacă acest lucru încetează dintr-un motiv sau altul celula moare intoxicată cu propriile ei reziduri.
Un alt parametru este conductubulitatea electrică sau rezistenţa apei.
Pentru menţinerea vieţii, miliardele de celule ale organismului trebuie să facă schimb de informaţii între ele. Acest sistem complex de comunicaţii acţionează cu ajutorul fluxului de electroni. Electronii nu pot să se deplaseze în organism în lipsa hidrogenului. Acest parametru dă informaţii şi despre conţinutul mineral al apei.
De obicei apa obişnuită pe care o bem nu are structură, este amorfă iar organismul nostru trebuie să transforme această apă într-o apă biologică cu structură cristalină. O apă bună este o apă structurată. Ea aduce energie şi informaţie organismului. Dacă organismul nu primeşte informaţie el rămâne în stare de stress pentru ca nu ştie ce să facă.
Apa din organism are un rol deosebit în procesele de digestie, respiraţie şi circulaţie. Ea este de fapt un excelent diluant, dizolvând substanţele organice şi anorganice. Fără apă  substanţele reziduale ale organismului ne-ar intoxica pentru ca nu ar putea fi eliminate. Prin faptul ca ajută la eliminarea toxinelor, se poate spune că apa influenţează creşterea rezistenţei organismului prin echilibrarea şi optimizarea funcţiilor sale.
Organismul purificat de toxine îşi poate folosi energia în alte scopuri cum ar fi  echilibrarea imunităţii si/sau regenerarea celulară sau tisulară. Detoxifierea organismului ajută foarte mult şi ficatul, filtrarea substanţelor fiind uşurată si realizându-se o protecţie mai mare a lui ceea ce conduce laînlăturarea oboselii. Protecţia ficatului, ajutorul dat rinichilor prin eliminarea substanţelor dăunătoare şi curăţarea colonului sunt de un real ajutor determinând o circulaţie sanguină mai bună, o respiraţie mai bună şi în final creşterea randamentul fizic şi intelectual şi eliminarea stress-ului. Pe lângă rolul de curăţitor al organismului apa are şi un rol de reglator al functiilor si din acest punct de vedere este de fapt suportul fiecărei funcţii a organismului. Mulţi dintre noi nu consumăm suficiente lichide sau cele pe care le consumăm nu sunt de calitate: cafea, bauturi racoritoare, alcool. În felul acesta organismul se obişnuieşte cu o cantitate insuficientă de apă şi nu apare senzaţia de sete, dar în timp se produce o deshidratare cronică. Aportul scăzut de apă determină creşterea de histamină (pentru a permite apei să ajungă în zona deshidratată) iar când aceasta traversează nervii apare durerea. In acest fel durerea apare ca un prim semnal al deshidratării. In aceste cazuri o durere de cap poate să treacă după ingerarea  mai multor pahare cu apă la intervale de 5-10 minute. Alteori foamea dintre mese poate reprezenta o sete camuflată care va disparea imediat ce a fost băut un pahar cu apă. Dacă în timp nu se iau măsuri apar diverse dezechilibre cum ar fi constipaţie, greţuri, probleme menstruale, probleme articulare, hipercolesterolemie, astm, alergii, sindroame dispeptice etc. La început, simpla administrare corectă a apei poate înlătura aceste dezechilibre. Desigur deshidratarea organismului poate dura  ani de zile sau poate debuta chiar din copilărie şi atunci este necesară o reeducare a senzaţiei de sete şi o reobişnuire a organismului de a lua atâta apă cât îi este necesară. Un consum insuficient de apă determină depunerea grăsimilor, slăbirea tonusului muscular, scăderea randamentului digestiei, scăderea randamentului funcţionării tuturor organelor şi creşterea sensibilităţii articulaţiilor datorită toxinelor ce se acumulează în corp.
În general fără mâncare se poate trăi circa 60 de zile dar fără apă, numai câteva zile. Scăderea cu 4 – 5% a conţinutului de apă din organism determină scăderea cu 20 – 30% a capacităţii de muncă iar o pierdere de apă de 15%  pote provoca perturbări grave în organism şi uneori chiar moartea în cîteva zile. Rezulă faptul că un organism echilibrat va avea mereu nevoie de un consum suficient de apă. Necesarul zilnic pentru un adult este de aproximativ 2,5 litri. Se recomandă ca apa să fie băută cu înghiţituri mici de-a lungul zilei, evitând perioadele din timpul meselor (şi cel puţin o jumătate de oră înainte de masă şi o jumătate de oră după masă). Fiecare înghiţitură trebuie savurată pentru a amesteca bine apa cu saliva. Aceasta metoda de a bea apa contribuie la scăderea tensiunii superficiale atât de necesară unei hidratări eficiente. Problema este că în general nici măcar o jumătate din cantitatea de apă recomandată nu se cosumă direct sub forma apei potabile. Aceasta se întămplă şi datorită faptului că uneori gustul este neplăcut sau apa conţine multe impurităţi. Iată că pentru echilibrarea noastră nu contează numai cantitatea de apă pe care o bem ci şi calitatea ei.
Un consum corespunzător al unei ape de calitate, consum uniform de-a lungul unei zile ne poate asigura starea de bine şi ne poate crea conditiile unei zile de muncă reuşite şi fără probleme.
 

Apa îmbogăţită cu calciu de coral Alka-Mine

Calciul este un element esenţial în compoziţia organismului nostru şi insuficienţa de calciu sau hipocalcemia poate duce la apariţia a peste 150 de boli grave ce afectează în mod special copii,  femeile însărcinate şi persoanele ce depăşesc vârsta de 40 ani. Calciul provenit din alimente şi apă este de obicei puţin activ biologic.

Calciul de coral Alka–Mine este obţinut din coralul alb Sango (coral marin fosilizat). Un avantaj important al calciului marin fosilizat este bioaccesibilitatea sa în contact cu apa. Calciul în formă ionică este asimilat cu uşurinţă de celule. El crează în organism un mediu alcalin, normalizează echilibrul acido-bazic, normalizare ce are o importanţă vitală pentru  funcţionarea normală a celulelor din întregul organism. Se ştie de asemenea că toate procesele metabolice din organismul uman, la nivel celular, se desfăşoară cu participarea ionilor de calciu.
Un pliculeţ de coral pulbere conţine  peste 70 de elemene vitale printre care: calciu 34,6 %, magneziu 2,16 %, siliciu 1,37 %, de asemenea natriu, sulf, fier, kaliu, fosfor, iod, fluor, brom, magneziu, crom, bor, carbon, zinc, seleniu, platină, cupru, clor, aur, molibden, argint, acid ascorbic, etc.

Coralul Alka-Mine saturează apa cu calciu activ ionizatÎn aceste condiţii pH–ul apei cu calciu de coral variază între 7 şi 9. Potenţialul redox variază între -100 şi -700 milivolţi (faţă de +100 până la +500 milivolţi pentru apa plată). Se realizează astfel o foarte bună protecţie a organismului faţă de radicalii liberi. De asemenea tensiunea superficială a apei îmbogăţită cu calciu de coral variază între 43-45 dyn/cm, faţă de 73dyn/cm pentru apa obişnuită. Astfel apa poate pătrunde uşor în celule si poate realiza o bună detoxifiere şi o bună hidratare şi hrănire a acestora.Folosirea zilnică a unei astfel de ape favorizează:-Atingerea unei valori optime a pH-lui din sânge, realizându-se optimizarea hrănirii tuturor celulelor şi optimizarea detoxifierii lor, echilibrând astfel sănătatea prin:
– Saturaţia sângelui cu oxigen. Se îmbunătăţeşte fluxul sanguin în întreg corpul şi în special la nivelul sistemului nervos central
– O bună protecţie prin scăderea riscului de îmbolnăvire a organismului şi în special a sistemului cardio-vascular şi digestiv
– Normalizarea tensiunii arteriale şi a valoarii glicemiei
– Prevenirea dezvoltării artritelor, creşterea elasticităţii muşchilor şi a articulaţiilor, refacerea structurii ţesutului osos şi cartilaginos
– Imbunătăţirea şi se normalizarea activitatii rinichilor.
Modul de administrareÎntr-un pachet de Coral Alka-Mine se găsesc 30 pliculeţe a 1g.Se introduce un pliculeţ de calciu într-un recipient cu 1,5 litri de apă filtrată sau apă distilată. După un minut produsul este gata de folosire. Se bea în cursul zilei în loc de apă obişnuită. Pliculeţele cu coral se pot folosi şi în ceaiuri (reci), compoturi şi orice alte băuturi necarbogazoase.
Atentie: Nu se fierbe.

1 responses to “ECHIBRAREA ORGANISMULUI CU APĂ

  1. material documentar bun, amplu despre apa.Bravo!
    In legatura cu alcalinitatea mediului intern cred ca se exagereaza (de ce oare?) cu acest concept. Mediul din interiorul stomacului este acid (ph1-unu!!!), si acesta este un factor esential pentru absortia calciului. Organismul nostru are destule mecanisme de reglare a ph-ului sangelui (co2, ca, etc)
    Am retinut aceasta informatie din articolul de mai sus: „Calciul provenit din alimente şi apă este de obicei puţin activ biologic.” Poti te rog sa fii mai explicita? Eu stiam ca este preferabil sa ne luam calciul din legume, fructe, seminte tocmai pentru ca acest calciu are rata de absortie mai mare dacat cel anorganic, mineral, metalic. Ce are in plus calciul coral si de ce este mai absorbabil decat, repet calciul coloidal din fructe si legume sau seminte-cunoscute pentru concentratia mare in minerale si oligoelemente? Doresc o explicatie chiar detaliata, cu scuzele de rigoare pentru insistenta! (cred intr-un produs fie el si coral alka mine sau cum s-o numi doar dupa o explicatie convingatoare)
    Multumesc mult! Sunt sigur ca stiti mai multe decat ati scris aici!

Lasă un comentariu