Daniela Trandafir – artist plastic

Daniela Trandafir s-a nascut intr-o zi torida de August si Soarele – Maestrul Suprem al coltisorului nostru de Uni-Vers – i-a daruit Calea catre Fiinta, catre Maestrul Interior salasluitor in fiecare dintre noi. Si i-a daruit si mijlocul prin care sa se autodescopere si ne bucure si noua existenta cu si prin creatia sa. Ziua de 13, ghinionista in acceptiunea generala dar mistica si superba in intelegerea sa esoterica s-a dovedit a fi un moment minunat de intrupare pentru Artista Daniela Trandafir.

A absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu si desi atrasa puternic de scenografie si grafica pe care le-a practicat cu multa daruire si talent si-a descoperit si urmat pasiunea pentru arta ambientala. O fascineaza miracolul prin care spatiul insusi in discursul sau armonios isi spune povestea, se lasa penetrat in intimitatea sa si ii spune artistei pe carari subtile, ce doreste. Este un dialog vibrational incantator asemenea celui dintre Maestru si Discipol.

Lucrarile recente ale Danielei Trandafir ne dezvaluie preocuparile ei pentru o arta flexibila, integrata, eclectica. Se observa o linie de calm, de clasicism tulburat pe alocuri de zbuciumul interior firesc, de cautarile spirituale, de intelegerea fenomenului vietii in ansamblul ei, de reintoarcerea la matrice, la fractal. Unele lucrari genereaza o energie stenica adecvata dezvoltarii armonioase a omului in propiul habitat, in armonie cu mediul planetar, cu el insusi.

Descoperim deopotriva artistul preocupat de arta ludica, de inocenta firii inconjuratoare, de profunzimile meditatiei ce coboara asupra imprejurului. Cu atentia indreptata permanent spre actiune si nu catre un scop generat de o activitate oarecare, artista si deopotriva omul Daniela Trandafir este un neobosit cautator spiritual. Si pentru ca in actiune, in joc, nu exista niciun scop, Daniela vibreaza pur si simplu frecventa  bucuriei si creatiei emergente. Arta ei pare a rosti mantric ca Divinitatea nu are exterior, ca suntem respiratii ale Creatiei, ca Uni-Versul este oglinda in care ne privim interiorul.

Este aproape de la sine inteles ca adora calatoriile initiatice, ca doreste sa-si intoarca periodoc privirea cercetatoare catre inceputuri, catre Esenta dar ca traieste un dinamic Aici si Acum. Viata la indicativul prezent este dimensiunea cea mai vizibila a Creatorei de Frumos iar intelegerea verbului “a darui” capata o alta dimensiune in preajma ei.

Expozitiile sale viitoare vor aduce cu siguranta elemente de spiritualitate profunda, de energie launtrica nemanifesta, de liniste absoluta si infinita bucurie. Hexagrama Sacra a Evolutiei Spirituale: Iubire, Intelepciune, Devotiune, Respect, Compasiune, Adevar, ii da forta interioara si stiinta modelarii materiei astfel ca ochiul profan sa vibreze si sa transmita Inimii mesajul unui Miracol. Desi plin de dinamism, mesajul este linistitor precum bataile inimii mamei pentru prunc.

Odata cu dezvoltarea proiectelor de asezari naturale, arta Danielei Trandafir va capata noi dimensiuni. Lutul, sticla, piatra, lemnul si apa se vor imbina armonios, natural, firesc, in crearea spatiului de locuit readucand sacralitatea in viata de fecare zi. Atelierul ei de creatie va fi chiar locul in care se vor materializa locuintele naturale, o interfata prin timp intre bolta instelata si lutul viu.

O recomand pe Daniela Trandafir tuturor celor ce doresc sa-si amenajeze si sa-si decoreze un spatiu destinat afacerii sau caminului. Lucrarile ei innobileaza spatiul si lumineaza interiorul oricui le priveste.
Cateva lucrari ale Artistei Daniela Trandafir pot fi accesate AICI

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s