Cura cu suc de sfeclă roşie

Articol scris de Prof. Univ. Angela Elena BejuSfecla roşie conţine: protide, hidraţi de carbon, enzime, vitamine (A, B, C, PP), sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier, magneziu, zinc, brom.

Proprietăţi generale: este nutritivă, energetică, răcoritoare, antianemică, mineralizantă, hipotensoare, stimulatoare a activităţii ficatului. Sucul este recomandat în colite, enterite, afecţiuni ale ficatului, demineralizare, anemii, nevrite, tuberculoză, viroze, afecţiuni renale, litiază urică, diateză urică. Cura constă în 100 – 150 ml pe zi de suc, luat dimineaţa pe stomacul gol. Sfecla  se poate folosi şi rasă la salate cu puţin ulei şi lămâie sau cu puţin ulei şi hrean. Pentru litiază urică şi diateză urică sucul se amestecă cu suc de morcovi şi de castraveţi în părţi egale. Sucul de sfeclă este contraindicat diabeticilor.

În bolile de plămâni, bolile de ficat , chiar şi pentru hepatita C se recomandă un macerat din sfeclă .Se taie în bucăţi 1 kg sfeclă şi se amestecă cu o legătură de pătrunjel, o legătură de mărar, o legătură de leuştean, o căpăţână de usturoi şi o linguriţă drojdie sau o mână de mălai. Deasupra acestui amestec se toarnă apă şi se lasă la macerat la temperatura camerei. Când lichidul este acrit se strecoară şi poate fi consumat.Se beau două pahare pe zi. Amestecul rămas după strecurare mai poate fi folosit a doua oară dar rezultă un macerat mai slab şi în acest caz se beau 4 pahare pe zi. Cura cu acest macerat curăţă organismul de toxine şi poate fi folosită pe perioade mai lungi de timp în cursul anului.

About these ads

Lasă un răspuns

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s