Obligeana – Acorus Calamus

Este de origine din India – o planta erbacee care infloreste in lunile Mai si Iunie. In pamant dezvolta orizontal un rizom lung de pana la un metru. La noi s-a adaptat in zonele mlastinoase sau cu ape predominant statatoare. Tulpina se inalta pana la maximum un metru si jumatate. Uleiul volatil extras din Obligeana este bogat in azarona, tanin si acorina. Potrivit Ayurveda are efect de antidot al efectelor devastatoare ale marijuanei asupra ficatului si celulelor celebrale. Obligeana reuseste sa neutralizeze total efectele secundare ale consumului acestui drog.

Tot in medicina ayurvedica, pentru imbunatatirea memoriei, se administreaza dimineata si seara cate un varf de cutit de pudra obtinuta din radacina, amestecata cu o jumatate de lingurita de miere. Uleiul de obligeana este folosit si in masaj oferind o senzatie de prospetime si pentru durerile si contractiile musculare pentru ca stimulateaza circulatia sanguina si hraneste tesutul muscular. Acorus calamus (Obligeanã ) Uleiul din aceastã specie are proprietãti carcinogenice. Contine vitamina B1 si C, taninuri, mucilagii, saruri minerale.

Obligeana are un efect afrodisiac si un efect pozitiv asupra plamanilor si a psihicului, imbunatateste digestia, reduce febra si regleaza nivelul glicemiei. Imbunatateste memoria, convalescenta dupa boli grave (inclusiv oncologice) si are efect pozitiv asupra plamanilor si a psihicului. Obligeana intra in compozitia unor produse din gama ENERGY: Stimaral, Protektin, Artrin si Pasta de dinti Diamant.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s