STIMULAREA ALTERNATIVA

Consideratii privind Stimularea alternativa
Aceste metode urmaresc sa complementeze si sa completeze educatia clasica si pozitiile si situatiile nefavorabile cu care o fiinta moderna se confrunta in societate. Aceste metode despre care vom vorbi in continuare nu se opun altor metode ci vin sa completeze un anumit aspect care este neglijat la ora actuala si anume educarea caracterului si a inteligentei. Sa analizam exemplul unui copil care este la scoala in epoca actuala. El primeste o educatie: matematica, limbi straine, etc… in acest timp corpul sau este relaxat, imobil timp de multe ore si asta exact la varsta la care organismul are cea mai mare nevoie de miscare pentru dezvoltare. Si asta daca pozitia de lucru nu este defectuoasa si nu genereaza o deformare a coloanei vertebrale, o insuficienta respiratorie sau o miopie.
Aceste inconveniente sunt foarte grave si li se poate atribui intr-o foarte mare masura dificultatile actuale la ceea ce se poate numi baza activitatii fiziologice a omului mediu obtinuta prin aceste lungi ore de imobilizare adesea intr-o postura necorespunzatoare la varsta la care activitatea fizica este debordanta.
Aceste punct de vedere in aparenta banal a fost confirmat clar de catre analiza functionarii emisferelor cerebrale: de exemplu pozitia clasica a elevului prost asezat, cu capul rezemat pe mana. Dupa 30 de secunde ritmul cerebral este complet perturbat, incetinit pe o parte si foarte neregulat pe partea cealalta. Experienta este atat de clara si impresionanta incat recomandam sa fie facuta de oricine are aceasta posibilitate, nimic nu se compara cu a intelege efectul unei posturi direct asupra undelor cerebrale.
La unii subiecti acest dezechilibru survine mai repede, altii sunt mai rezistenti insa dupa cel mult 6-7 minute de stat in aceasta pozitie apare cam la orice persoana.
Experientele facute au aratat ca cele mai bune rezultate si randamentul cel mai bun atat din punct de vedere fizic cat si intelectual se obtin atunci cand cele doua emisfere cerebrale lucreaza echilibrat, lucru care se obtine atunci cand pozitia coloanei ramane perfect verticala in timpul lucrului.
Pentru a corecta aceste aspecte legate de traiul intr-o societate sedentara a fost introdusa in educatie o anumita proportie de cultura fizica, care bineinteles ca este benefica dar in timpul acestor exercitii fizice inteligenta nu lucreaza decat foarte putin, cu atat mai mult cu cat miscarile se fac automat atunci cand sunt invatate, mintea vagabondand aiurea.
Ceea ce propunem noi este un exercitiu de stimulare alternativa a creierului care creeaza o corelatie armonioasa asupra cuplului Inteligenta – Gest usor de realizat cu aparatul Mind Synergy.
Dupa multe teste pe care le-am efectuat, pe categorii diverse de subiecti, pentru a evidentia efectul stimularii alternative, cu un program de relaxare si inducere a starii de somn, seara inainte de culcare pentru a putea studia efectele asupra somnului, s-a constatat aparitia in intreg corpul subiectului a unei senzatii placute de relaxare care s-a prelungit cel putin in prima jumatate a noptii. Aceasta stare era asemanatoare celei obtinute prin unele exercitii yoga, dar efectele fiziologice erau mult mai intense.
Am testat reactiile umane in timpul somnului si desi semnalele luminoase si cele auditive erau ridicate ca intensitate (lucru necesar pentru a atinge un anumit prag) si se stie ca un zgomot, mai ales regulat, este foarte suparator atunci cand cineva doarme, am avut surpriza sa constatam ca subiectii adormeau destul de repede si se trezeau dupa o anumita perioada de timp mai odihniti ca niciodata. In plus a aparut la nivelul membrelor o senzatie extrem de placuta de relaxare comparabila cu cea obtinuta in urma unor exercitii de relaxare profunda.
Atunci cand am facut aceleasi experiente (in aceleasi conditii) dar stimularile erau simultane in loc sa fie alternative, nu numai ca subiectii nu au mai adormit dar se atingea rapid un nivel de enervare aproape insuportabil.
A fost evident ca alternanta stimulilor este cea care produce efecte favorabile, efecte care merg pana la producerea unor adevarate fenomene spirituale si poate genera in cateva zile chiar o transformare pozitiva a caracterului.
Rezultate excelente s-au obtinut atunci cand sunetul si lumina modulate in aparat nu au fost pure ci s-au incadrat intr-o gama mai larga de lungimi de unda permitandu-se stimularea a cat mai multe celule nervoase.
Nu vrem ca acest material sa fie o pledoarie pentru aparatul nostru ci urmarim sa prezentam rezultatele pe care le-am obtinut folosind stimularea alternativa, rezultate care merita a fi testate de oricine.
Conducerea unei sedinte
Subiectul trebuie sa fie intins sau asezat intr-un fotoliu confortabil, cat mai relaxat cu putinta fara sa existe nici o tensiune fizica (capul trebuie sa fie sprijinit, hainele trebuie sa fie lejere, etc. ). Mediul trebuie sa fie linistit, fara zgomote si fara variatii de lumina, pentru ca stimulii simultani distrug fenomenele de unde speciale ale creierului create de stimularea alternativa, mai ales daca sunt regulate (de exemplu tic-tac-ul ceasului de perete).
Temperatura trebuie sa fie placuta pentru a putea permite o relaxare cat mai profunda si de obicei la prima sedinta efectele sunt mult mai puternice daca subiectul nu este prevenit de ceea ce se va intampla.
Ochii trebuiesc tinuti inchisi in timpul sedintei, stimularea luminoasa efectuandu-se asupra unor terminatii nervoase care sunt sensibile atunci cand ochii sunt inchisi. Daca ochii nu sunt tinuti inchisi efectele sunt mult diminuate si experienta poate fi dezagreabila.
Primele sedinte trebuie sa dureze in mod normal o ora. In general efectele puternice apar cam dupa o jumatate de ora de stimulare, ating un maxim la aproximativ trei sferturi de ora dupa care par sa inceteze brusc. La unii subiecti efectele pot fi mai rapide, altii din contra regreta atunci cand sunt intrerupti dupa o ora. Insa de regula exista o perioada de aproximativ o ora dupa care apare o senzatie de suficienta.
La primele sedinte este posibil uneori (foarte rar) ca ochii sa se inroseasca sau sa lacrimeze. Daca apar astfel de semne intrerupeti imediat sedinta si reluati mai tarziu sau a doua zi. Din experienta noastra putem spune ca acestea sunt semnele eliminarii unor stresuri sau blocaje si aceste efecte dispar dupa o saptamana de practica.
Intensitatea sunetului si a luminii trebuie sa fie reglate cat de puternic este posibil ramanand totusi suportabile. Este foarte important ca acesti stimuli sa aiba un nivel destul de ridicat pentru ca daca nu sunt declansate anumite praguri care tin de ochi si urechi efectele scad cu peste 80%.
Efectele cele mai deosebite se obtin atunci cand se ating anumite ritmuri cerebrale speciale. Programele furnizate de noi sunt experimentate si testate pe un numar foarte mare de subiecti si produc efectele indicate pentru fiecare program. Nu am constatat pana acum subiecti asupra carora sa nu se manifeste efectele stimularii alternative.
In regimul de lucru manual puteti urmari sa atingeti prin tatonari un ritm care provoaca starea de vid sau de fixare a mintii asupra unei singure idei. Acest ritm este cel care trezeste facultatile psihice si declanseaza experientele superioare.
Momentul cel mai potrivit pentru a va supune unei experiente de stimulare este dimineata, imediat dupa trezire, mai ales daca aveti o zi libera. Neexistand grija de a pleca undeva puteti sa va abandonati somnului superficial care apare si in care survin viziuni semiconstiente ca intr-un cinema interior.
Un alt moment favorabil este seara chiar inainte de culcare. Puteti chiar sa dormiti cu aparatul pornit si de regula cam dupa o ora va veti trezi, aparand un sentiment de suficienta. Inlaturati atunci castile si ochelarii si puteti chiar sa va ridicati daca aveti ceva important de facut si ati urmarit o regenerare rapida, dar daca va culcati in continuare intreaga noapte va fi marcata ca de un fel de binecuvantare.
 Efectele stimularii alternativeCredem ca datorita efectelor minunate care apar stimularea alternativa se va raspandi in scurt timp in lumea intreaga. Desigur, aparent, obstacolul cel mai mare este pretul un pic cam ridicat. La aceasta obiectie trebuie sa va spunem ca ameliorarea randamentului in munca compenseaza foarte repede efortul cumpararii acestui aparat. Efecte observabile intr-o singura sedinta1. Relaxare. Este efectul care apare cel mai regulat. Aceasta relaxare este spontana  pentru un subiect obisnuit ea este mai profunda decat relaxarea obtinuta prin orice alta metoda. Relaxarea este dependenta de formele de unda aplicate pe stimulii luminosi si auditivi. Daca termenul de relaxare nu va spune mare lucru putem doar sa subliniem ca momentele de maxima creativitate, in care apar idei, in care va simtiti plini de forta sunt cele in care creierul intra in ritmuri de unde alpha sau chiar mai jos, ceea ce corespunde unei relaxari profunde. In mod normal la un adult obisnuit, care a depasit 21 de ani. Starea de unde alpha nu se atinge aproape niciodata atunci cand el este treaz (in stare de veghe). Dupa o singura sedinta cu Mind Synergy apar remanente alpha culese de pe creier in stare de veghe chiar si dupa doua saptamani.
2. Vid mental. Acest vid mental genereaza o odihna a mintii si ceea ce trebuie subliniat este ca el apare fara nici un alt antrenament prealabil. Multi subiecti specifica ca este imposibil sa mentii voluntar un gand in prima parte a sedintei. In general spre sfarsitul sedintei lucrurile stau altfel. Conform scrierilor spirituale campul mental este comparat cu un ocean iar gandurile ce se ridica din acest camp sunt precum valurile mereu in miscare ale oceanului. In momentul in care oceanul se linisteste si valurile dispar (vid mental) se deschid portile catre subconstient. Conform studiilor oamenilor de stiinta subconstientul este sursa tuturor informatiilor la care o fiinta poate avea acces. Procese de vindecare, inventii, creatii artistice, se obtin prin accesul la subconstient. Momentul de Evrika reprezinta o astfel de patrundere in subconstient. Probabil datorita acestei stari de vid mental apar cele mai multe dintre aceste minunate efecte, in cazul stimularii alternative, efecte care nu inceteaza sa ne uluiasca si pe noi.
3. Euforie. Experienta este intotdeauna agreabila si creeaza o stare de bucurie foarte speciala. Aceasta euforie depinde foarte mult de forma semnalelor aplicate si daca ele sunt alese corect corpul intreg este invadat de o senzatie delicioasa. Specificam ca in excitatie simultana sunetul si lumina sunt aproape insuportabile, deci stimularea alternativa este cheia.
4. Optimism. In urma testelor pe care le-am realizat dupa ce subiectii au participat la o sedinta de stimulare alternativa am constatat ca probleme considerate insurmontabile inainte de sedinta deveneau tangibile dupa, defectele persoanelor din anturajul subiectilor erau mai putin importante decat si-ar fi putut imagina inainte si chiar le-au descoperit calitati care treceau neobservate. Chiar persoane depresive si puternic pesimiste se manifestau intr-un mod optimist dupa sedinta.
5. Idei inspirate. Foarte des dupa vidul mental apare un fenomen special pe care l-am botezat idei inspirate. Este un fenomen care difera net de halucinatiile patologice (deoarece subiectul nu le confunda cu lumea exterioara), difera de asemenea de halucinatiile hipnagogice (deoarece in loc de a fi foarte scurte ca durata ele se pot intinde uneori un sfert de ora sau chiar mai mult si au o mare valoare simbolica). Experientele noastre au aratat ca ele sunt in legatura cu fenomene de ordin mistic si sunt insotite intotdeauna de o senzatie de revelare. Subiectul constata in zilele urmatoare ca aceste idei inspirate sunt raspunsul la o tema a unei meditatii sau la o intrebare care il framanta. Aceste momente de revelatie sunt ca o oaza de placere in curentul cotidian si chiar poate constata ca sunt un colac de salvare pentru dificultatile existentiale. Desi nu am intalnit pana acum aceiasi idee inspirata la doi subiecti diferiti aceste revelatii au niste caracteristici comune: sunt luminoase, ritmate, apar brusc in constiinta si complet pe neasteptate si sunt insotite de o senzatie speciala, tactila, ca si cum ar fi alcatuite dintr-o materie care poate fi palpata.
6. Cresterea numarului halucinatiilor hipnagogice.
De exemplu un subiect care are doar doua sau trei halucinatii hipnagogice pe an poate sa aiba zeci de astfel de halucinatii in timpul unei sedinte cu Mind Synergy practicate in timpul somnului. Aceste efecte se datoreaza ritmurilor precise ale programelor care declanseaza acest cinema interior.
Foarte multi subiecti relateaza de altfel ca daca in mod normal oboseala traiului cotidian ii face ca dimineata, la trezire, sa nu isi mai aminteasca ce au visat in timpul somnului, dupa o singura sedinta cu Mind Synergy isi pot aminti 10-12 vise pe parcursul unei singure nopti.
7. Cresterea luminozitatii imaginilor mentale.
Acest fenomen se poate constata chiar si in imaginile pe care subiectii urmaresc sa si le creeze in stare de veghe. Este remarcabil ca atunci cand un subiect creeaza o astfel de vizualizare chiar in timpul sedintei, sesizeaza dupa aceea in timp un mecanism de sincronicitati care duc de cele mai multe ori la materializarea respectivei vizualizari.
8. Modificarea perceptiei temporale.
In general subiectul constata chiar de la prima sedinta ca ea dureaza mai mult sau mai putin decat asteptarile sale. Daca exista anumite blocaje, timpul pana la terminarea sedintei poate parea foarte lung. Daca nu sunt probleme majore atunci cel mai adesea la terminarea sedintei subiectul exclama mirat Deja ! pentru ca timpul a trecut foarte repede. Din testele pe care noi le-am realizat a reiesit clar ca nici un subiect nu poate sa spuna in prezenta stimulilor produsi de Mind Synergy care este durata exacta care s-a scurs. In timpul sedintei subiectul traieste intr-o lume care este rupta de aspectele temporale.
9. Modificarea perceptiei spatiale.
Uneori, mai ales in timpul semi-somnului, apare un sentiment de intrepatrundere a mai multor spatii (universuri) si mintea prinsa in aceasta rascruce pare o materie pe care o putem atinge de la distanta. Am incercat sa explicam fiziologic cauza acestui fenomen si credem ca el se datoreaza efectului sunetelor alternative asupra canalelor semicirculare ale urechii interne, sediul principal al simtului spatiului.
10. Transformarea sunetului in cuvinte.
Uneori subiectul nu mai aude sunetul produs de aparat ci are senzatia de auditie a unor cuvinte. Sunetele ritmice, bilaterale, ca zgomotul unui tren, produc uneori asocierea cu ideea unui cuvant: Este vorba aici de o transformare si nu de o asociere si produce o senzatie aproape halucinatorie la subiectii normali. Doar intelectul lor le permite sa isi aminteasca ca este vorba de un sunet si nu de un cuvant pronuntat.
11. Asociere cu autosugestia.
Exista o etapa intermediara intre fenomenele clasice ale trenului pe care le-am evocat mai sus si halucinatia auditiva care inlocuieste uneori auditia alternativa: este extraordinar de usor sa asociezi voluntar unul pana la patru cuvinte cu sunetele alternative. Repetitia se continua fara cel mai mic efort si este extrem de agreabila. Nu exista nici un termen de comparatie intre aceasta experienta facuta in stimulare alternativa si aceiasi experienta realizata cu un sunet regulat sincron pe ambele urechi. In primul caz exista o dorinta si o placere de a continua; in al doilea caz efortul este atat de obositor si deranjant incat subiectul abandoneaza imediat. Auditia alternativa permite astfel autosugestiei sa devina atat de eficienta cum subiectul nici nu a putut visa vreodata. Trebuie repetat cate un cuvant pe fiecare alternanta sau in cazul cuvintelor prea lungi, trebuie despartite in silabe, insa fraza trebuie decupata in asa fel incat aceleasi cuvinte sa se auda intotdeauna pe aceiasi parte.
12. Modificarea haosului vizual.
Haosul vizual (senzatie luminoasa de origine fiziologica care persista in obscuritate) devine mai luminos. Desi stimularea este alternativa apare o banda orizontala stralucitoare care pare a fi produsa de o miscare unilaterala si nu alternativa. Cel mai adesea subiectul relateaza o senzatie de fluviu care curge asociata cu aceasta banda luminoasa.
13. Alternante proprii.
Uneori apare un fenomen foarte special pe care l-am botezat halucinatii negative. Ele nu sunt nocive sau maladive, termenul de negativ provine de la impresia pe care stimularea alternativa o produce in mental, similara cu negativul foto al unei imagini pe film. Desi alternanta ramane de ordinul secundelor sau fractiunilor de secunda, subiectul incepe sa auda un sunet intr-o singura ureche o perioada de timp mult mai lunga (de ordinul 20 secunde) apoi cu cealalta ureche in mod egal si la fel (sincronizat) stau lucrurile si cu si cu haosul vizual. Acest straniu fenomen poate sa dureze minute in sir.
14. Alternanta gandurilor complementare.
Datorita dualitatii manifestarii, fiecarui concept ii corespunde un concept opus si cele doua formeaza un cuplu care are o radacina energetica unica: nasterea si moartea, trecutul si viitorul etc. Experienta de stimulare alternativa pune in evidenta dualitatatea unor astfel de concepte, unul din concepte fiind legat mai mult de o anumita emisfera cerebrala si conceptul complementar de cealalta. Cresterea polarizarii emisferelor (datorita stimularii alternative cu Mind Synergy) provoaca accentuarea polarizarii conceptelor cuplate. Se produce astfel o penetrare a gandirii in sfera dualitatii manifestarii mult mai accentuata decat in mod normal sub influenta stimularii alternative. Aceasta dualitate ne duce cu gandul la anumite traditii spirituale si concepte religioase.
15. Viziuni.
Luminile compuse ale ochelarilor lui Mind Synergy produc efecte luminoase in haosul vizual generand o multitudine de culori si forme datorita frecventelor si programelor alese riguros. Cateodata in vidul mental apar chiar halucinatii hipnagogice care sunt veritabile viziuni. Bineinteles, legatura cu fenomenele mistice este evidenta. Din acest punct de vedere stimularea alternativa seamana foarte mult cu privarea senzoriala (obtinuta de exemplu in Samadhi tank). In revista Ilustratii de seara aparuta la Bruxelles, nr 1521 din 17.08.1961, doctorul Shurley prezinta un articol in care arata ca privarea de orice excitatie senzoriala (olfactiva, gustativa, vizuala, tactila, auditiva), timp de mai multe ore duce aparitia halucinatiilor sau viziunilor. Subliniem ca astfel de fenomene nu apar altfel decat dupa o practica spirituala indelungata. In cazul nostru aceleasi efecte sunt produse de o privare de gandire datorita vidului mental creat de stimularea alternativa, fapt care favorizeaza viziunile.
16. Senzatia de curent.
Adesea subiectii au descris senzatia produsa de curenti calzi sau reci sau uneori frisoane usoare care le parcurgeau corpul. Acest aspect este produs probabil de polarizarea si echilibrarea emisferelor cerebrale care genereaza curenti neuro-electrici in tot corpul cu valori mult mai mari decat in mod normal.
17. Detectarea organelor bolnave.
– O senzatie specifica atrage atentia asupra unui organ in timpul sedintei de stimulare cu Mind Synergy si examenul medical dovedeste dupa aceea ca acest organ era bolnav, fara ca subiectul sa stie. Acest fenomen se poate explica prin curentii pe care tocmai i-am descris, un organ bolnav modifica simetria acestor curenti si ii focalizeaza ceea ce atrage atentia subiectului.
18. Eliminarea momentana a unor tulburari si uneori a unor dureri acute.
– Anumite migrene dispar imediat sub efectul stimularii alternative. In unele cazuri foarte rare, unii subiecti au prezentat inca de la inceput o congestie a conjunctivei, in alte cazuri aceiasi congestie a aparut spre sfarsitul sedintei. Trebuie intrerupta experienta imediat ce apare aceasta congestie pentru ca ea distruge efectele benefice ale sedintei. Practica a demonstrat ca dupa cateva sedinte dispar si nu mai apar niciodata.
– In unele cazuri o vedere slaba s-a ameliorat dupa primele secunde de stimulare. Anumite tulburari circulatorii, crize de astm, sunt blocate imediat de stimularea alternativa, de asemenea puseele de tuse in bronsita acuta inceteaza imediat ce incepe sedinta de stimulare alternativa (dar reincep dupa ce se termina sedinta).
– Unele insomnii rebele sunt vindecate instantaneu.
 Efecte care apar dupa o sedinta de lucru cu MIND SYNERGY Imediat dupa o sedinta cu Mind Synergy se constata ca emisferele cerebrale se echilibreaza si testul EEG de dupa sedinta este net diferit de cel de dinainte. Apare o functionare simetrica a ambelor emisfere cerebrale si respiratia tinde sa curga egal pe ambele nari.
Raspunsurile fosfenice (imagini care se formeaza cu ochii inchisi dupa o stimulare luminoasa puternica) sunt asemanatoare cu cele care apar la copii, sunt regulate si in ritmuri rapide ceea ce indica o stare de vitalitate foarte puternica.
Memoria se amelioreaza. Folosind liste de numere pe care subiectii trebuie sa le reproduca inainte si dupa sedinta, am constatat o crestere remarcabila a memoriei in peste 50% din cazuri.
In majoritatea cazurilor stimularea alternativa aduce in memorie amintiri din copilarie, poate si pentru faptul ca in general copiii gandesc foarte mult prin alternanta emisferelor cerebrale, aspect care este in stransa legatura cu leganatul (copiilor le place foarte mult sa se legene sau sa fie leganati). Ceea ce este remarcabil este ca intotdeauna amintirile care apar sunt placute si in particular sunt cele mai frumoase amintiri traite. Aceasta este in legatura, asa cum vom vedea si in continuare, cu faptul ca stimularea alternativa ne pune pe drumul iluminarii spirituale.
In sfarsit, foarte des (peste 90% din cazuri), subiectul constata ca euforia, starea de hiperluciditate a spiritului, senzatia de plutire a corpului, persista timp de mai multe ore dupa stimularea cu Mind Synergy.
 

Experiente facute in laborator1. Ritmul de o secunda pe fiecare parte elimina total oboseala la nivelul ochilor si al urechilor. Aceasta oboseala a fost apreciata prin diminuarea capacitatii ochilor si urechilor de a percepe semnale slabe.
2. Am constatat ca atunci cand un text este ascultat in auditie alternativa capacitatea de asimilare si intelegere creste cand ritmul este de 4 sau 10 secunde pe fiecare parte. Aceasta capacitate de intelegere marita apare cam dupa trei sferturi de ora de la inceputul sedintei, durata dupa care s-a observat de asemenea amplificarea manifestarilor afective.
 Efecte care apar dupa mai multe sedinte consecutiveDupa cateva sedinte subiectul invata sa se foloseasca mult mai bine de Mind Synergy. El invata sa descopere rapid ritmurile care ii permit sa isi controleze gandirea si sa provoace diverse fenomene. Intensitatea efectelor variaza mult in cursul sedintelor. Adesea prima sedinta este foarte convingatoare, urmatoarele mai putin. In continuare efectele se manifesta din nou. Subiectii invata sa foloseasca stimularea alternativa in diverse circumstante ale vietii. De exemplu folosesc aparatul la inceputul noptii si somnul este mult imbunatatit; altii folosesc aparatul la birou cateva secunde inainte de a lua o decizie, pentru ca elementul esential al problemelor le apare atunci mult mai clar.
Unul din efectele cele mai importante care apare dupa mai multe sedinte este amplificarea naturii meditative a subiectului. Ideile inspirate care apar inca de la prima sedinta, revin asociate cu concepte noi care o completeaza.
Acest proces este la fel ca cel al marilor creiere creatoare: Newton, Einstein, Goethe, etc, care reluau fara incetare aceiasi tema de meditatie si o completau cu elemente noi. Aceasta evolutie a gandirii creatoare este total diferita de gandirea didactica necesara pentru a reusi la examene si care ne obliga sa invatam informatii livresti, mai mult sau mai putim legate intre ele. Cateva sedinte de stimulare alternativa cu Mind Synergy pun in evidenta ca apare o activare a mecanismului creator al spiritului.
 
Stimularea cu MIND SYNERGY a doua persoane simultan Mind Synergy are posibilitatea de a fi folosit de doi subiecti simultan. Sincronizarea alternativa a doua creiere permite un mare numar de experiente cu o imensa valoare stiintifica, spirituala si sociala.
Am experimentat sedinte de telepatie folosind Mind Synergy cu doi subiecti simultan. Unul dintre subiecti se gandeste la o cifra intre 0 si 9 timp de zece secunde. Celalalt rosteste cu glas tare cifra care i-a aparut. Se constata ca proportia de raspunsuri exacte este mult mai mare atunci cand transmitatorul si receptorul sunt sub stimulare alternativa. Daca in plus ei stau fata in fata si se tin de maini, procentul de raspunsuri corecte se apropie de 100%.
Stimularea alternativa pe doi subiecti favorizeaza armonizarea caracterelor, buna intelegere si reconciliere. Ea exalta sentimentele de afectiune.
 Utilizarea in cadrul familieiAtunci cand aparatul este la dispozitia unei familii prezenta sa la inceput poate fi aproape imperceptibila, dar cateva luni mai tarziu se remarca o profunda transformare a ambiantei.
Intr-adevar, conform temperamentului si predispozitiilor la alternanta emisferelor cerebrale, membrii familie dupa primele incercari se servesc mai mult sau mai putin de Mind Synergy, fara sa fie necesar sa li se impuna sau sa li se sugereze, asta din cauza relaxarii, confortului si diverselor avantaje pe care le resimt. De exemplu unii copii folosesc Mind Synergy timp de un sfert de ora zilnic, inainte de a-si face lectiile, pentru ca ei constata ca dupa aceea eforturile lor sunt mai mici.
La modul general, dupa cateva saptamani sau luni de folosire multi subiecti constata o amplificare a discernamantului si a puterii de decizie. Altii observa ca texte stiintifice sau filozofice care de obicei pareau foarte dificile au devenit mult mai usor de inteles.
Am constatat ca stare de exaltare si euforie provocata de aparat tind sa faca din fiecare utilizator un propagandist. Vecinii vin adesea sa foloseasca aparatul. Uneori apare o vindecare subita sau o schimbare pozitiva a caracterului si astfel reputatia aparatului creste rapid.
 
Ordinea de aparitie a efectelor si perioadele de utilizareEste foarte interesant ca diversele efecte descrise nu apar intr-o ordine anume dar daca ele exista ocupa de regula in timpul unei sedinte un loc determinat. Schematic in primele 10 minute apar crizele de relaxare (spunem crize pentru ca la persoanele care nu sunt obisnuite sa se relaxeze apar crampe in muschi, ochii pot lacrima, etc.), cam dupa 20 de minute se modifica fosfenele, la o jumatate de ora apare efectele afective si mistice, dupa trei sferturi de ora se manifesta efecte asupra puterii de intelegere, apoi dupa aceasta perioada apare o senzatie de suficienta, dupa care subiectul pare sa nu mai simta nimic. Este bine ca in acest moment subiectul sa se opreasca.
O lege analoga se manifesta in seriile de sedinte, astfel incat este bine ca aparatul sa fie utilizat timp de 3 saptamani cu 1 saptamana pauza dupa aceea, efectele aparute in acest fel fiind maxime.
  Spiritualitatea si alternanta emisferelorNi se pare util sa vorbim aici despre legaturile pe care le-am constatat intre stimularea alternativa si fenomenele spirituale sau mistice. Vom descrie pe scurt cele mei interesante efecte pe care le-am constatat folosind stimularea cu Mind Synergy pe o perioada mare de timp asupra unor subiecti din diverse categorii sociale.
1. Clarificarea si evidentierea ca tema centrala de meditatie, a Sinelui
Stimularea alternativa actioneaza ca un filtru care selectioneaza cele mai frumoase si mai bune ganduri ale subiectului, filtru completat de un proiector care da acestor ganduri o forta cu totul neobisnuita mentalului subiectului.
Invers decat psihanaliza care ne face sa coboram in obscuritatea gandurilor inferioare, invers cinemaului care are drept efect psihologic transportarea noastra in afara cadrului social si traind atunci in visul filmului, senzatia de a fi erou, invers decat alcoolul care defazeaza subiectii fata de mediu si ii face mai veseli sau mai iritabili, invers decat orice alt stimul, stimularea alternativa ne reincadreaza in contextul social facand sa iasa la suprafata ganduri prin care devenim constienti de urmarile actiunilor noastre, ganduri care infloresc in mod normal in noi dar care sunt inabusite de ego, de tendintele inferioare, sugestiile exterioare.
2. Tendinta spre autoanaliza.
Aceasta tendinta se manifesta in diverse moduri si capata mai curand o forma sociala: subiectul si rememoreaza activitatile ca si cum ar fi o alta persoana si astfel el remarca greselile cu mai multa obiectivitate si patrunde mai mult in psihologia celorlalti.
3. Revelarea pozitiei celei mai favorabile pentru meditatie.
Amplificarea polarizarii laterale a corpului provoaca o perceptie cu totul deosebita asupra tuturor organelor. Corpul cauta atunci intr-o pozitie in care echilibrarea sa fie maxima. In functie de subiect atitudinea corporala poate fi pozitia de rugaciune crestina, sau pozitii din yoga, chiar daca subiectul nu este obisnuit cu aceste posturi.
4. Revelarea temei de meditatie personala
Dupa sedinta se constata timp de cateva minute nevoia de a respira profund ca in respiratiile yoghine, pe anumite ritmuri fundamentale. Acest efect apare cam dupa prima saptamana de lucru cu Mind Synergy. O mentionam pentru ca este strans legata de efectul precedent.
Apare de asemenea o modificare a afectivitatii in sens am putea spune biblic si o ameliorare a raporturilor sociale.
5. Trezirea subconstientului
Unul dintre aspectele cele mai curioase este ca aceasta forta mistica a subconstientului actioneaza asa cum se spune si in Evanghelie: Fiul omului va reveni ca un hot. Foarte adesea subiectii nu isi dau seama ca experientele au fost de natura transcedentala dar atunci cand sunt intrebati ce au simtit ei raspund de regula Nimic, aproape nimic, m-am destins si mi-am simtit creierul gol. Daca in continuare sunt intrebati daca au mai simtit vreodata in viata asa ceva abia atunci isi dau seama ca au trait un moment unic. Atunci, in general, incep sa isi aminteasca ce s-a intamplat in timpul stimularii cu Mind Synergy. Pe masura ce timpul trece ideile inspirate care au aparut in timpul sedintei prind contur si importanta si devin ca un far pentru subiect.
6. Consolare dupa deces
Am avut o surpriza foarte placuta cand o persoana care a folosit aparatul nostru ne-a scris si ne-a facut o remarca foarte interesanta: In timpul sedintei l-am simtit pe sotul meu prezent langa mine (mort de putin timp). M-am simtit foarte bine, am simtit cum suferinta dispare si in locul ei apare afectiunea.
Am experimentat dupa aceea de cate ori am avut ocazia pe diversi subiecti si putem spune ca datorita stimularii alternative se trezeste sensibilitatea fata de aspectele spirituale iar separarea devine mult mai putin dureroasa pentru cei care cred in viata eterna si in planurile subtile.
7. Perceptia unitatii cu Sinele in sens mistic
O paralela intre stimularea alternativa, psihiatrie si misticism ne face sa concluzionam ca in extrem perceperea unitatii cu Sinele poate evolua in doua directii:
– o directie psihiatrica si o directie mistica.
Medicina alopata tinde sa confunde aceste doua directii care din punct de vedere al stimularii alternative sunt esentialmente diferite. Intr-adevar evolutia psihiatrica este datorata unei diminuari a legaturii interemisferice in timp ce evolutia mistica din contra, este provocata de o exacerbare a acestei legaturi.
Cand facem aceste afirmatii ne bazam pe o multitudine de constatari pe diversi subiecti de-a lungul unei perioade de timp de aproape 15 ani, cum ar fi:
– La bolnavii cu tulburari psihice se intampla foarte frecvent ca perceptia eu-lui sa apara scindata in doua parti. Unul dintre ei de exemplu, se plangea ca simte in urma unui traumatism violent la ceafa, petrecut cu multi ani in urma, o prezenta permanenta greu de definit dar localizata in stanga.
– Un altul simtea cand era pe cale de a adormi o scindare penibila a personalitatii pe care nu o putea impiedica. Acest subiect de altfel, s-a si internat.
In aceste doua cazuri ca si in multe altele, am constatat o diminuare pronuntata a alternantei fosfenelor (senzatii luminoase care apar cu ochii inchisi dupa ce a fost privit un obiect luminos).
Atunci cand alternanta fosfenelor este restabilita prin diverse metode, se constata o diminuare, cel putin pe moment, a tulburarilor.
Astfel, evolutia in sens psihiatric a perceptiei unitatii cu Sinele nostru este caracterizata printr-o scindare.
La polul opus este evolutia mistica. Fie ca este vorba despre o interpretare orientala in care noi fuzionam constient cu Constiinta Universala pentru a ajunge in Nirvana, fie ca este vorba despre conceptia iudaica – Abraham si eu una suntem – sau de cuvintele lui Iisus Tatal si Eu una suntem comuniune cu spiritul creator al universului; in toate aceste cazuri eu-l nostru individual creste si se uneste cu Eu-l spiritual.
Unul dintre efectele cele mai surprinzatoare ale practicii stimularii alternative la modul sistematic si timp de mai multe saptamani este ca apar momente in care se percepe instantaneu intr-un mod total neobisnuit ca suntem mici celule intr-un organism viu, idee care imbraca la fiecare subiect forme variate. De exemplu, putem intelege ca unele dintre reusitele de care noi suntem atat de mandri, nu sunt niste lucruri nemaipomenite pentru ca sesizam ca ele au fost posibile datorita muncii anterioare conjugate a mai multor persoane. Astfel de ganduri sunt traite cu un sentiment extrem de profund.
Vedem ca in timp ce tulburarile care constau intr-o scindare a eu-lui sunt asociate cu slabirea legaturii interemisferice, din contra, excitarea ritmata si metodica a acestor legaturi prin stimulare alternativa, produce o extindere a eu-lui nostru care se dilata ajungand sa inglobeze si alte fiinte. Aceasta expansiune a eu-lui este legata in toate traditiile de evolutia mistica.
 UtilizariDin rezultatele obtinute si din relatarile celor care au utilizat Mind Synergy am sintetizat cateva aspecte legate de modul si momentele in care poate fi utilizat aparatul.
1. Somnul – Atunci cand aparatul este utilizat chiar la culcare subiectul se trezeste cam dupa o ora cu un sentiment de suficienta. Aparatul trebuie atunci indepartat si veti putea beneficia toata noaptea de acest ritm. Aceasta metoda a remediat somnul unor subiecti care sufereau de tulburari grave (parkinson, mongolism, etc.). Unii subiecti au remarcat ca dupa ce au dormit 20 minute cu Mind Synergy se simt atat de odihniti de parca ar fi dormit o noapte intreaga.
2. Munca – Daca se utilizeaza timp de cateva momente in timpul muncii, de exemplu atunci cand vrem sa luam o decizie, esentialul apare atunci mult mai clar. Daca atentia scade datorita oboselii Spiritul este pus astfel pe directia buna. Efectul se face atunci simtit in capacitatea decizionala si de a gandi.
3. Indepartarea starilor proaste
– Se produce o transformare a raului in bine.
4. Orientarea profesionala – Multi subiecti au relatat ca in timpul sedintelor cu Mind Synergy si-au descoperit adevarate aptitudini si inclinatii dincolo de orice sugestie venita din exterior.
5. Invatarea muzicii
– In special la copiii care nu au simtul ritmului se constata ca daca in loc de metronom (care este extrem de deranjant atat pentru copil cat si pentru dirijor) se emite un sunet in stimulare alternativa pe ritmul dorit, ritmul pur si simplu se graveaza in mintea copilului, el ramanand foarte relaxat si destins.
6. Agitatie mentala
– Datorita lucrului alternativ al emisferelor cerebrale, turbulenta sau agitatia, in special la copii sunt eliminate. Apare o stare meditativa iar atentia si puterea de concentrare cresc.
7. Dezvoltarea clarvederii
– Un profesor de filozofie care nu a avut niciodata nici cea mai mica halucinatie, a avut o viziune in timpul primei sale sedinte cu Mind Synergy si-a dat seama chiar in acea zi ca era un fenomen de clarvedere. Lui i s-a indicat locul in care avea sa gaseasca informatiile pentru proiectul la care lucra. Cazurile de acest gen sunt foarte numeroase. Astfel stimularea alternativa pune la indemana fiecaruia fenomene care in mod spontan apar foarte rar si necesita o practica si o initiere speciala.
8. Pregatirea pentru examene – Credem ca aceasta este una din aplicatiile majore pentru viitor. Subiectul poate utiliza aparatul pentru a-si relaxa mintea de fiecare data cand simte ca il cuprinde oboseala. In plus el constata ca desi la inceput aparent nu e nici o diferenta, cand ajunge in punctul in care mintea sa in mod normal se disipa, acum se focalizeaza fara nici un fel de problema, iar cand urmareste sa isi aminteasca ce a invatat informatiile ii vin in flux continuu fara aparent nici un efort.
9. Trezirea si exaltarea simtului artistic – Practica cu Mind Synergy mareste sensibilitatea la muzica, pictura, arta in general, frumusetea naturii.

Articol preluat prin bunavointa AIM GROUP

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s