BIOENERGIE, BIOCAMP

Articol scris de Dl. Dr. Francisc Anghelus 

Desi exista multe teorii privind efectele medicinii energetice, precum forta vitala, energia vitala, bioenergie etc., nu exista inca suficiente baze stiintifice solide care sa explice aceste ipoteze. Intelegerea naturii fizice a fenomenelor bioenergetice si psihofizice poate progresa prin studierea rapoartelor si studiilor stiintifice de ultima ora. Traim intr-un mediu informational-enegetic; atemporal, infinit si simultan existind fizic ca manifestare concentrata a energiei. ADN-ul cromozomial controleaza programele fundamentale ale vietii in dubla ipostaza; ca matrice chimica (biochimica) si ca sursa de energie radianta si memorie holografica. Procesele de la nivelul substantei-unda ale genomului pot fi observate si inregistrate  prin procesul de absorbtie si dispersie a unei raze laser bipolare.Exista dovezi stiintifice (Gleen, Rein) care demonstreaza existenta unui sistem de comunicatie energetica intercelulara, fara legatura cu calea chimica cunoscuta deja.Extrapolind suntem tentati sa banuim un acelasi sistem nesezizabil de schimburi informatice existent intre doua persoane. Capacitatea sistemelor biologice de a absorbi si emite frecvente specifice de radiatii electromagnetice, sustin aceasta idee.Energia emanata de un sistem viu este numita biocamp. Mecanismul intim al acestui schimb informational este inca necunoscut. Dovezi experimentale indica insa ca informatii specifice tintite pot fi directionate dupa dorinta in biocamp producand un efect fiziologic corespunzator. A se vedea efecte tintite produse de un bioenergetician in timpul unei sedinte. 

Ipoteza biocampului este astazi sugerata mai nou de existenta unei forte care controleaza embriogeneza si care poarta programul informational genetic de dezvoltare, lucru care devine de inteles atunci cind ne gindim ca 30-40 de mii de gene ale genomului uman nu pot sustine un urias program de informatie ce este tranferat la momentul conceptiei.Ipotezele moderne sugereaza ca biocampul este un „camp”  specific de natura fizica, energetica,  asociat cu oricare forma de viata si bazat pe interactiuni fizice fundamentale de natura inca necunoscuta.Informatia purtata in biocamp se bazeaza pe existenta intregului material genetic al organismului in oricare din stadiile dezvoltarii ontogenetice si furnizeaza un control operativ ierarhizat privind intregul program operativ al vietii:  dezvoltare, mentinere, reproducere, si moarte, cu intreaga problematica fiziologica si comportamentala.Biocampul individual este capabil sa interactioneze cu alte cimpuri fizice sau biofizice ale altor organisme schimband informatie si energie.Organismul uman putem spune ca se gaseste intr-un nemarginit ocean de energie  bioinformationala atemporala, simultana si eterna.Universul nostru existential de tip Newtonian, solid, concret, este inconjurat permanent de un cimp fluid de energie radianta, care se misca si se modifica in permanenta, un ocean de particule stralucitoare de lumina, energie si informatie. Modul nostru linear de gandire, observare si exprimare, trebuie sa se largeasca pentru a putea cuprinde aceasta noua realitate.A sosit timpul pentru o noua paradigma sau model al stiintei, realitatii si constiintei. Este vremea de a construi punti intre stiinta si cercetarile alternative, fizica si metafizica si intre experimentul stiintific extern si experienta personala interioara. Aceasta poate foarte bine sa inceapa prin unificarea conceptiilor de gandire, energie si constiinta. Constiinta holistica ramane dincolo de timpul linear si lumea tridimensionala si de aceea nu este inca recunoscuta. 

The Human Energy Field in relation to Science, Consciouness, and Health Gloria Alvino, R.Ph, B.S. in Pharmacy, M.S in Health & Human Sciences. Nature of „bioenergetic” and psychophisical’ phemomena in view of modern physics. Dimitri N.Kulicov, MS Engineer, Rocket-Space Corporation „Energia”, Moscow. Hypothesis of the biofield, Savely Savva MS, Monterey Institut for the Study of Alternative Healing Arts, CA,USA.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s