Atitudine si Miracol

Inca din inceputurile existentei noastre in forma umana, Maestrii de pe toate continentele au cautat sa afle si sa defineasca pe intelesul tuturor cauzele care determina suferintele fizice si psihice ale oamenilor. De ce cateodata ne imbolnavim aparent fara motiv? De ce uneori in conditii foarte severe de viata ne pastram sanatatea si vitalitatea la cote inalte? De ce unii dintre noi traiesc mai mult si altii mai putin? De ce exista adolescenti cu boli infioratoare si batrani de aprope o suta de ani care nu au nici macar o carie? De ce nu suntem la fel? De ce evoluam diferit? De ce unii se indreapta catre autocunoastere si altii isi ignora complet propria fiinta? De ce unii sunt liberi desi poate se afla in sclavie si altii sunt sclavii unor valori induse de altii desi sunt in deplina libertate? Ce este de fapt Libertatea? Si de ce o dobandim atat de greu cand ea este exclusiv optiunea noastra interioara? De ce privim mai mult catre inafara cand avem posibilitatea si liberul arbitru de a privi oricand catre interiorul fiintei noastre? Care sunt cauzele care ne determina sa acceptam sclavia suferintei cand este atat de usor sa ne invesmantam in bucuria libertatii? Ce forta ne impinge cu indaratnicie catre periferia fiintei noastre impiedicandu-ne sa salasluim in centrul fiintei noastre, in Lumina, Adevar si Iubire? Este aceasta forta exterioara sau este doar o optiune a noastra? De ce unii  opteaza pentru autocunoastere si altii pentru autodistrugere? De ce unii se bucura de bogatii si de toate rasfaturile materiale ale vietii si de ce altii mor chinuiti de foame si boli? De ce unii dintre bogati sunt nefericiti si unii saraci radiaza de fericire? Este in firea lucrurilor sa fie asa?
Maestrii stiu ca toate acestea au o singura cauza: neintelegerea fenomenului vietii in ansamblul ei si implicit imposibilitatea constientizarii dimensiunilor si calitatii propriei existente, a potentialului uluitor cu care ne nastem si pe care foarte putini reusesc sa-l valorifice intr-o oarecare masura si sa vietuiasca in Armonie cu Fiinta Universala.
Maestrii se straduiesc de mii de ani sa ne aduca Lumina in Inima. Au fost marginalizati, schingiuiti, otraviti, rastigniti, expulzati, ucisi, discreditati chiar si dupa trecerea in alt plan al existentei sau, cel mai mare rau posibil dintre toate cate li s-au facut, au fost ignorati sau li s-au rastalmacit cuvintele. Traim astazi ceea ce am ignorat ieri. Suntem pe deplin cauza existentei noastre ca individ si ca specie.
Ca sa evoluam este necesar sa intelegem, sa constientizam, ca lucrurile nu se intampla pur si simplu, ca totul are o cauza. Este simplu, este axiomatic. Indiferent care este parcursul vietii, o cauza sau mai multe genereaza acel parcurs, acele coordonate fizice si psihice care ne jaloneaza existenta. Coordonatele sunt sisteme de valori pe care le dobandim incepand inca din prima zi de viata intrauterina. Fiinta Pura care vine la incarnare este imaculata. Pe masura ce se inveleste in straturile materiale necesare parcurgerii unei vieti pe Gaya, ea primeste atat informatiile karmice ca pe niste probleme matematice de rezolvat cat si sistemele de valori ale familiei si culturii in cadrul careia se va naste. Nou nascutul are deja un bagaj impresionant de informatii inscrise in structurile mentalului sau. Pe masura ce se dezvolta, fiintele din preajma sa vor adauga cateceva acestei baze de date. Si nu este vorba numai despre oameni ci si despre celelalte fiinte din universul sau. El incepe sa cunoasca si sa-si insuseasca lumea in care s-a nascut asa cum ii este prezentata. Devine produsul educatiei mediului familial si social si cu fiecare zi se departeaza tot mai mult de Fiinta Pura pana ajunge s-o uite complet, sa nu o mai cunoasca. Maestrii te ajuta sa parcurgi drumul invers, de la periferia fiintei tale catre centru, catre Fiinta Pura, catre fiintare. Ei nu-ti impun nimic pentru ca stiu ca orice impunere este o agresiune, o lezare a liberului arbitru. Maestrul autentic este cel care doar iti impartaseste experienta Sa. El este un flaut gol prin care Universul canta si daca reusesti sa auzi acea melodie cosmica, unica, este un semn ca aproape ai ajuns acasa. El te ajuta sa-ti afli Maestrul Interior. Acela esti chiar tu. Atunci incepi sa intelegi iar intelegerea nu este urmarea vreunui proces mental. Afli in mod nemijlocit Adevarul, Inexprimabilul, Incognoscibilul. Te eliberezi de toate identificarile care ti-au fost induse si dobandesti Libertatea. Intrebarile incep sa-si afle raspunsurile in mod firesc si descoperi Armonia desavarsita a vietii. Intelegi ca toate suferintele noastre isi au cauza in atitudinea noastra fata de noi insine in primul rand. Intelegi ca viata este un dar si ca Gaya este o scoala minunata a desavarsirii noastre. Si intelegi ca nu este nici pe departe ultima scoala prin care trecem in drumul nostru catre momentul reintalnirii cu Oceanul Iubirii si contopirea pentru totdeauna in Lumina.
Atitudinea noastra este cauza vietii noastre. Cauzele suferintelor noastre fizice si psihice sunt de natura spirituala. Gandurile pe care le raspandim cu mare usurinta ne aduc inapoi un mesaj informational si energetic de intensitate, calitate si cantitate similar cu cel pe care l-am emis. Trimitem sageti otravite, primim sageti otravite; trimitem Iubire primim Iubire. Cuvintele, actiunile si sentimentele noastre atrag cuvinte, actiuni si sentimente asemanatoare. Daruieste Iubire si vei primi Iubire. Nu-ti face griji, nu vei reusi niciodata sa depasesti Universul in darnicie. Cu cat vei darui mai mult cu atat vei primi mai mult. Iubirea este la indemana si este inepuizabila. Nici macar Universul nu a reusit sa epuizeze Iubirea desi daruieste nelimitat in fiecare clipa. Iubirea este natura Universului. Existam in interiorul Fiintei Unice, suntem manifestari ale Fiintei Unice pe care oamenii o numesc Dumnezeu. Daca azi intelegem sau nu aceasta natura a lucrurilor este in functie de punctul in care ne aflam pe traseul evolutiei noastre. Dumnezeu nu are exterior. El este in fiecare celula a noastra, in fiecare fir de iarba in fiecare vietate, in fiecare stea sau bob din spuma marii. Dar pana nu-L afli in centrul propriei tale fiinte nu-L vei vedea nicaieri, lumea ta va fi materiala, matematica, rece. De aceea toti Maestrii te indeamna spre autocunoastere. Tainele intregului Univers se ascund in locul in care nu le cauta aproape nimeni, in Inima ta. A fiecaruia dintre noi. Suntem ca cioburile unei holograme, in fiecare poti reconstitui si vedea Intregul. Universul este in Inima ta si tu esti una cu El.
Suferintele incep sa se vindece odata cu schimbarea atitudinii. Ura, gelozia, invidia, avaritia, induc programe de autodistrugere la fel ca ingerarea unor substante otravitoare. Sistemele de valori false creaza situatii conflictuale care pot declansa actiuni criminale impotriva semenilor, a celorlalte forme de viata, impotriva mediului planetar, a planetei insasi. Starile psihice modificate de astfel de sisteme de valori determina schimbari in chimismul firesc al structurii noastre fizice si o otravesc informational si energetic. O imbolnavesc. Se produc decompensari energetice majore la diferite niveluri si pe diferite organe. Se instaleaza boli grave care pot duce la decizia Fiintei Pure sa paraseasca acest corp fizic si acest program pentru o existenta viitoare. Practic, ramanem repetenti la Scoala Iubirii si vom mai veni inca odata si inca odata la incarnare pe Gaya pana ne invatam lectia si absolvim in Lumina. Sistemele de valori false imbolnavesc mintea iar deciziile mintii modificate imbolnavesc trupul. Vindecarea incepe de la intelegerea si constientizarea sistemelor reale de valori. Din clipa in care am constientizat ca un tip de actiune este in dizarmonie cu fenomenul vietii in ansamblul ei si cu al vietii noastre in particular, nu vom mai putea initia niciodata acea actiune. Constiinta noastra nu o va mai putea accepta. Acesta este un Miracol prin care trec absolut toti cei care pornesc pe drumul autocunoasterii. Si ajutorul vine imediat. Universul nu va ramane nici macar o clipa dator.
Spre exemplu, multi fumatori incearca cu disperare sa se lase de fumat si chiar reusesc pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp dar chinul lor este cumplit. Nevoia de a fuma ii chinuie permanent zi si noapte, ii face nervosi, nu-si gasesc locul si in cele mai multe cazuri cedeaza.  Experienta unui fumator care paseste pe calea autocunoasterii este diferita. In ziua in care devine constient ca fumatul este o actiune dizarmonica, nu numai ca nu va mai putea fuma dar nici nu va mai simti vreodata nevoia acuta de a aprinde tigari. Acesta este Miracolul, ajutorul nemijlocit pe care il primeste din Univers. Ceva se schimba in chimismul interior si apare senzatia de repulsie fata de actul in sine si senzatia de disconfort la perceperea mirosului de tutun.
In mod asemanator se petrec lucrurile cu fiecare falsa valoare la care renuntam. Ajutorul va veni imediat. Trebuie sa intelegem ca nimeni, absolut nimeni nu poate face aceste schimbari in locul nostru. Fiecare isi poate trai doar propria viata, poate lua propriile decizii si isi atrage implicit consecintele corespunzatoare. Dumnezeu nu se amesteca in deciziile noastre. El ne-a dat liberul arbitru asa cum l-a dat tuturor fiintelor. Asta insemna Perfectiune, Iubire, Omnipotenta. Numai Iubirea iti da putere, numai respectarea totala a liberului arbitru al celorlalte fiinte iti arata nivelul evolutiv pe care te situezi. De fiecare data cand iei o decizie compara-te cu Dumnezeu. Nu-ti fie teama. Orice copil se compara aproape permanent cu tatal sau si incearca sa-l imite in decizii. Si tatal nu se supara niciodata. Cu atat mai putin Tatal Universal. El cum ar face asta? Intreba-L si iti va raspunde fara gres de fiecare data. Aceea este singura decizie corecta. Este decizia Perfecta. Dar pentru asta trebuie sa-L cunosti pe Dumnezeu. Sa-L lasi sa-ti inunde existenta. Sa fii una cu El. Aceasta este valorificarea deplina a potentialului cu care ne nastem. Acest Potential este unirea in Lumina cu Fiinta Unica. Si poti fi sigur ca te asteapta demult, cu Rabdare si Iubire. Il vei afla ori de cate ori auzi chemarea, in Inima ta. La inceput va fi o voce mica abia soptita. Nu-ti face griji, va creste si este inconfundabila. Este chiar vocea Inimii tale. Este Maestrul.
 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s