In Armonie

Relatiile interumane se inscriu tot mai mult pe un traseu strain naturii noastre interioare. Traim mai mult la periferia fiintei noastre, in corp-minte si mai deloc in centrul fiintei, in Inima. Am uitat ca noi nu suntem mintea noastra ci scanteia divina salasluitoare in profunzimea Inimii noastre. Mintea este doar o unealta minunata care ne-a fost data pentru a forma algoritmi de viata in armonie cu natura interioara si cu universul exterior. Este, daca vreti, o interfata – ca si corpul – cu ajutorul careia traducem in lumea materiala ceea ce percem pe un anumit nivel evolutiv in lumea spirituala. In fapt, nu exista doua lumi diferite, oamenii sunt cei care le-au separat in mod arbitrar.
Noi ne comportam ca o trasura trasa si condusa de cai si nu condusa de vizitiu si doar trasa de cai. Am parasit calea de mijloc a echilibrului, a armoniei si mergem haotic pe drumul materialitatii aride. Pana si limbajul ni s-a schimbat. Vorbim si acasa in termeni de marketing. Urmam diverse „trend”-uri, ne imbracam standard, ne hranim cu toate prostiile fie ele alimentare sau informationale, „facem sex” (urata expresie, parca am face ceva intr-un atelier de productie), ne impunem in loc sa daruim libertate (respectarea liberului arbitru al celuilat este esenta creatiei), suntem obsedati de cariera, de performanta, de termene. Uitam ca banii sunt doar un mijloc si ii transformam intr-un SCOP – fiind scop ce mai conteaza mijloacele prin care ni-l atingem. Suntem extrem de posesivi (cariera MEA, compania MEA, imaginea MEA, casa MEA, masina MEA, nevasta MEA…e o lista fara sfarsit) si ignoram complet tot ce tine de scanteia divina, adica de noi Fiinta.
A alerga pe stanga sau pe dreapta cararii evolutiei este un drum primejdios care ascunde multe pericole teribile. Calea de mijloc este Calea Armoniei. Exteriorul vietii noastre trebuie sa fie in deplina armonie cu interiorul. Mintea, Corpul si Inima trebuie sa fie in armonie deplina. „Ce este inafara este si inauntru, ce este sus este si jos” – este mesajul Tablitelor de Smarald ale lui Hermes Mercurius Trismegistus.
Sa mancam pentru a trai nu sa traim pentru a manca (cu toate extensiile posibile) – mancare multa = viata scurta.
Sa muncim cu bucurie si profesionalism (o facem in primul rand pentru ca ne respectam pe noi insine).
Sa respectam Universul pentru ca exista si pentru ca astfel existam si noi in interiorul Fiintei Sale (Dumnezeu/Universul nu are exterior).
Sa daruim libertate deplina celorlalte fiinte pentru ca numai asa daruim Iubire.
Sa fim procupati de ceea ce daruim nu de ceea ce primim.
Sa ne respectam pe noi insine pentru ca daca noi nu o facem nimeni altcineva nu o va face.
Sa respectam fiecare fiinta si sa vorbim cu fiecare om casi cum am vorbi cu Divinitatea – de fapt asta facem. Dumnezeu este in sufletul fiecaruia, indiferent de statutul sau social in aceasta viata.
Sa nu uitam ca SUNTEM CEEA CE DARUIM.   

Reclame

4 responses to “In Armonie

 1. dorisizvernariu

  Interesant ceeace am cetit in articolele postate de Dvs.
  Poate ne vizita-ti…pe: http://www.perfectcircleissquare.spaces.live.com (este siteul nostru temporar pana la definitivarea celui privat).
  A-ti cetit Anne Baring? Doamna este o adepta a lui JUNG si a lui Eliade deopotriva… .
  Va ateptam in vizita virtuala in spatiul nostru.
  Cu respect,
  Doris Izvernariu
  L.A. CA USA
  Pentru contact:
  perfectcircleissquare@live.com

 2. dorisizvernariu

  De asemenea daca dori-ti sa cunoaste-ti mai detailat va invit pe siteul JUST COMUNITY din spatiul: http://www.circleansquaretheorder.spaces.live.com
  D.I.
  Cred ca acesta este mai indicat!

 3. dorisizvernariu

  scuze:
  http://www.circleandsquaretheorder.spaces.live.com este vina bateriei tastaturii Scuze pentru tehnoredactare err.

 4. Multumesc pentru invitatie, vin pe site chiar acum

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s