Cauza si Efect

Numarul oamenilor bolnavi este in continua crestere. Multe dintre suferintele de astazi sunt puse pe seama stess-ului tot mai mare, a alimentatiei nepotrivite, a poluarii mediului. Dar de ce se intampla toate aceste lucruri?
Sistemele sociale in care traim, sistemele de valori pe care le acceptam si le promovam, tipurile de relatii interumane pe care le dezvoltam, tipurile de interactiuni pe care le avem cu mediul planetar, identificarile personale pe care le creem si le cultivam, nivelul de constientizare pe care ne situam, atitudinea generala fata de propria fiinta si de fenomenul vietii, nivelul respectului de sine pe care il avem si nivelul respectului pe care il acordam celorlaltor fiinte si planetei in general, toate acestea produc efecte directe asupra calitatii si duratei vietii noastre.
Cauza calitatii si duratei vietii noastre suntem noi.
Undeva in istoria recenta, oamenii au separat Stiinta de Spiritualitate din motive politice. Aceasta ruptura artificiala a facut ca astazi educatia sa fie inca din copilarie unidirectionata spre cunoasterea materiei cu fenomenele si legitatile ei care in fapt sunt efecte ale Legilor Spirituale. Efectul imediat este ca oamenii nu-si mai cunoasc aproape deloc natura spirituala. S-au obtinut remarcabile rezultate in dezvoltarea tehnologica dar cu un pret urias: intrainarea omului de propria fiinta, de natura sa esentialmente spirituala.
Mintea a preluat controlul absolut asupra tuturor activitatilor umane. Dar aceasta minunata unealta care este Mintea, nu este decat una dintre structurile fiintei noastre – este „computerul” care ne ajuta sa cunoastem Universul Material si efectele Legilor Spirituale care-l sustin in Existenta. Omul modern a uitat pur si simplu natura sa si s-a identificat cu propria-i minte.
Noi nu suntem mintea noastra.
Aceasta stare de fapt a facut ca fiinta umana sa sufere un dezechilibru energetico-informational
sever prin acceptarea identificarii false care se manifesta la diverse niveluri in structurile sale: noetica, biosica, fizica. Identificarea cu propria minte a fost cauza, fundamentul pe care s-au cladit dogme sociale, politice, religioase, concepte despre Univers, si cel mai grav lucru cu putinta, s-a inoculat ideea de separatie a omului de Intregul pe care-l numim Univers, Dumnezeu, Existenta.
Dumnezeu nu are exterior.
Totul se manifesta in interiorul Fiintei Unice. O numim astfel pentru ca este Manifestarea Vietii. Universul este Viu. Totul musteste de viata doar ochii nostrii au devenit opaci din pricina educatiei unilaterale defectuoase. Stiinta si Spiritualitatea sunt cunoastere si traire de Dumnezeu in Dumnezeu si in egala masura de propria fiinta si in propria fiinta. Suntem una cu Intregul si nu putem fi separati arbitrar printr-o dogma oarecare de orice natura ar fi ea, religioasa, stiintifica, politica. De fapt, toate dogmele sunt politice. Dar si aceasta atitudine a unei paturi foarte subtiri a omenirii este tot o experienta din Creatia Continua a Vietii.
Universul experimenteaza si ca orice cerecetator profesionist pastreaza experimentele reusite pentru a merge mai departe si le arunca pe cele care nu ajuta in Procesul Progresului Creatiei. Doar nu-si inchipuie cineva ca Dumnezeu dupa ce a creat lumea in sase zile se odihneste intr-o vesnica duminica.
Cunoasterea stiintifica si trairea spirituala trebuie sa avanseze impreuna pentru ca omul sa-si poata valorifica potentialitatea uriasa cu care se naste. Din acest punct de vedere suntem absolut egali: absolut toti ne putem cunoaste si trai natura spirituala, divina. Este doar o optiune, dar de care cei mai multi oameni nici macar nu stiu ca exista pentru ca au fost nu numai educati unilateral dar au fost in mod expres conditionati de dogme si concepte sa respinga orice tip de autocunoastere. A-ti cunoaste si valorifica propria potentialitate este o optiune. Nu este usor nici de acceptat si nici de luat pentru ca rastoarna intregul fals fundament de concepte, valori si dogme cu care am fost inoculati inca din viata intrauterina. Dar este singura cale de a porni pe drumul unic al autocunoasterii. Odata urcat acest Munte rasplata este fara margini iar calea cu toate aparentele neajunsuri nici nu mai conteaza. De fapt, doar putini si-o mai amintesc.
Noi nu suntem ceea ce ni se spune ca suntem. Si nu suntem vinovati de nimic asa cum incearca religiile sa ne inoculeze ideea. Hai sa vedem: un om, Adam a mancat un mar din livada tatalui sau care nu era nici pe departe un batran morocanos dintr-un catun uitat de lume ci Insusi Creatorul a tot ce Exista. Si Tatal lui ce face? CE FACE? Il alunga din casa parinteasca pentru totdeauna si ii invinovateste si pe toti urmasii acestui copil, pe nepotii lui, de fapta tatalui lor. Cati parinti si bunici pamantesti din acestia de pe la tara care mai au pomi fructiferi ar face asa ceva cu copiii lor si si-ar blestema si nepotii pentru un mar? Pai daca ar fi trebuit sa luam acest model „divin” cum se spune ca trebuie sa-l urmam pe Dumnezeu, atunci ce pedepse sa dam celor care nu respecta legile? Am fi disparut cu siguranta demult.
Dar povestea nu se refera la un mar oarecare ci la Marul Cunoaterii, la Fructul Cunoasterii. Ce inseamna aceasta? Cunoasterea adevaratei noastre naturi ne face puternici, ne arata originea noastra divina, ne face de necontrolat de catre politic. Dobandim Liberul Arbitru pe care Creatorul ni l-a daruit in momentul Creatiei. Si nu este liberul arbitru de tipul „paine si circ” – „hamburger si Disneyland” – adica o conditionare nu prea subtila dar care prinde. Daca nu ni l-ar fi daruit El n-ar fi fost Perfect ceea ce este un nonsens. Universul este Perfectiune, Dumnezeu este Perfectiune, Existenta este Perfectiune.
Tatal Perfect ar fi fost chiar din cale afara de fericit daca nu numai Adam ar fi mancat marul dar si toti urmasii luii. Care tata nu daruieste tot ce are si tot ce stie copiilor sai? Am fi fost azi un Popor cu Adevarat a lui Dumnezeu, un popor planetar de Maestrii Spirituali iar mediul planetar si viata noastra ar fi aratat complet diferit. Am fi atins nivelul de OM si am fi vietuit in haina de OM – adica Dumnezeu. Este adevarat, nu am fi putut fi manipulati.
Cultul vinovatiei de pacatul adamic ne-a imbolnavit mii de ani mintea si trupul. Am fost impiedicati de interese meschine care la scara Existentei sunt absolut de neinteles, sa ne dezvoltam respectul de sine si sa ne manifestam liberul arbitru. Si mai mult decat atat, cultul vinovatiei practicat azi nu numai in religii ci si in societate, a creat izvorul malefic al tuturor neintelegerilor dintre barbat si femeie, a inventat divortul spiritual – sursa informational-energetica a tuturor disensiunilor dintre sexe. Ce casatorie poate fi pe deplin fericita cand undeva in adancul mintii barbatului, femeia este unealta Diavolului care s-a lasat ispitita cu un mar. Intre cei doi apare cel de al treilea. Mintea intreaba: oare sarpele era un mascul sau o femela? Se poate multiplica la nesfarsit speculatia. Dar sarpele a fost creat tot de Dumnezeu. Are Tatal Ceresc si o fata pe care nu o cunoastem? Deja intram pe nisipuri miscatoare. O povestioara aparent nevinovata a creat un conflict mondial timp de mii de ani intre sexe si a distrus respectul de sine si de cel de langa tine. „Divide et Impera!” – este cel mai urat lucru inventat de o minte bolnava si functioneaza perfect si amplificat exponential si azi. Este baza societati in care traim.
Iubeste si contopeste – este optiunea spirituala.
Cultul vinovatiei a creat spovedania – o bariera a constientizarii. Daca te simti vinovat nu-i marturisesti Tatalui Creator greseala ci unui salariat al unei institutii care se crede cu acte in regula reprezentanta Universului. Adica in termeni mai pamantesti, daca fiul sau fiica ta face o pozna la scoala nu-ti va spune tie ci unuia oarecare iar acesta te va cauta si va veni la tine sa te instiinteze de boroboata. Ce fel de educatie a Adevarului este asta?  „Lasa ca-i povesteste altcineva Tatalui meu greseala mea poate nu ma mai pedepseste”. Tatal Ceresc este Perfectiune. El nu judeca si nu pedepseste. Faptele noastre produc efecte. Atat si nimic mai mult.
Dar ce-ar zice un tata pamantesc daca l-ar cauta un necunoscut si l-ar informa despre boroboata copilului sau. Probabil ca s-ar supara si ar constientiza ca a gresit undeva in educatia odraslei daca fata sau baiatul se ascund de el.
Cultul vinovatiei a facut si inca face mult rau. Un om vinovat priveste in ochii celui fata de care a gresit si-si constientizeaza greseala fara a mai fi afectat ulterior si fara a-si pierde nici un moment liberul arbitru si demnitatea. Un om invinovatit pe nedrept si fara putinta de a se apara tine vesnic capul plecat si ajunge sa creada ca intradevar este vinovat. A constientiza o greseala inseamna irepetabilitatea ei.
A-ti face semenii sa se simta vesnic vinovati si de neiertat de catre Instanta Suprema este crima. A le inocula informatii false care sa le modifice comportamentul firesc, natural timp de sute de generatii este crima. A-i discredita si, nu odata, a-i ucide pe cei care incearca sa-si trezeasca semenii din somnul hipnotic al dogmelor este crima.
Respectul de Sine este primul pas spre Adevar pe Calea Desavarsirii. Putini sunt parintii care cultiva in sufletele copiilor lor respectul de sine si asta pentru ca la randul lor nu l-au cunoscut. Si mai putini sunt cei care isi indruma copii catre autocunoastere. Si este limpede de ce.
Astfel, generatie dupa generatie ne-am indepartat tot mai mult de cunoasterea si trairea in natura noastra spirituala, divina, ajungand sa pierdem astazi aproape cu totul contactul cu Intregul. Efectele acestei trairi unidirectionale catre materie au subminat starea noastra generala afectiva, emotionala, sociala, relationala, educationala si au avut si au ca efect inmultirea primejdioasa a oamenilor cu probleme severe de sanatate fizica, mentala, comportamentala.
Cauzele bolilor care afecteaza azi omenirea se afla in sistemele de valori adoptate, in sistemele educationale unidirectioale catre viata imediata, exclusiv materiala, in ocultarea Adevarului, in atitudine.
A fi sanatos este o optiune. A fi fericit este o optiune. A trai intr-un mediu curat si sanatos este o optiune. A darui Iubire tutror formelor de viata, Planetei, Intregului este o optiune. A ne cunoaste natura spirituala este o optiune. Aceste optiuni odata luate devin cauze a le propriei noastre vieti.
A trai in deplina armonie cu Intregul este o optiune si Cauza Principala a calitatii si duratei vietii noastre.

Reclame

2 responses to “Cauza si Efect

  1. Omul e o sfera de cristal.Sfera nu e perfecta (a fost inainte de gustarea”fructului oprit”) ,e fisurata exact la mijloc formand 2 semisfere exact cum arata Pamantul din Spatiu luminat de Soare, pe jumatate.Intotdeauna va fi o jumatate luminoasa in fiecare om ,depinde unde va fi sufletul sau -va incerca sa ramana in partea insorita(nu va reusi intotdeauna dar excercitiul il va perfectiona si va reusi sa ramana tot mai mult, cu timpul) sau se va ascunde in zona intunecoasa.

  2. Sufletul omului va fi acolo unde decide el sa fie. Este liberul nostru arbitru si este cel mai frumos dar al Creatiei. Si nici nu avea cum sa fie altfel, Universul este Perfect si nu putea crea decat perfectiune. Unii il numesc Dumnezeu. Sigur, nu intotdeauna ne postam pe partea luminoasa a sferei de cristal dar si aceasta este tot optiunea noastra. Sunt experiente fara de care nu am evolua.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s